Снимка: архив, Reuters
fallback

Американският Сенат даде зелена светлина за присъединяването на Черна гора в НАТО, която ще стане 29-ата държава членка на пакта, съобщи Франс прес.

Сенаторите взеха това решение почти единодушно - 97 гласуваха "за" и само двама "против", което ще позволи на президента Доналд Тръмп да ратифицира присъединяването.

САЩ ще станат 26-ата членка на алианса, одобрила членството на балканската страна. Остава то да получи зелена светлина единствено от Холандия и Испания.

"Много съм щастлива, че руската кампания по дезинформация, целяща да разколебае черногорците относно присъединяването, се провали", изрази задоволство републиканката Сюзан Колинс.

Присъединяването "изпраща послание за непоколебимост и решителност на Русия, която завладява съседни страни и опитва да дестабилизира международния ред", каза демократът Бен Кардин.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

до боби

преди 7 години

Не разбрах,къде видя съюз между Китай и Русия.Аз до сега не съм чул китаец да излезе и да каже че Китай и Русия са в съюз срещу запада.Китай няма нужда от съюз с Русия.Китай си гледа своята игра.Русия е просто суровинен доставчик за Китай и за Европа.Русия се издържа от продажба на суровини,тя не може да произвежда нищо.За това и разпалва войни навсякъде,защото ако спрят да и купуват суровините с нея е свършено.

21

Анонимен

преди 7 години

Черна гора в НАТО !? Много добре ! Компанията се увеличава и комшиите се присъеденяват.Ако утру Турция сама си бие шута от НАТо ще сме по силнички.

20

Андро

преди 7 години

Интересно Израел защо не е в НАТО !? Ев.ре.ите само данват съвети на НАТО но не влизат в Нато. Може би защото са хитри и си държат отворена вратата с Русия. Не трябва да забравяме че през 1947 година първата страна която гласува в ООН за създаване на еврейската държава Израел беше бившия Съветски Съюз - СССР.Не е тайна че Израел получават много пари от Америка но в основата на нещата те държат за добрите отношения с Русия. 80% от израелските военокомандващи са руснаци- руски евреи от Русия,

fallback