Снимка: архив Reuters
fallback

След много други европейски страни и Австрия забрани носенето на бурки на публични места, съобщава вестник Die Neue Osnabruecker Zeitung.

Рестриктивната мярка бе одобрена днес от правителството във Виена като част от новата програма за интеграция на чужденците в страната, върху която коалиционните партии се договаряха месеци наред.

Oще по темата

Освен бурката под забрана за носене на обществени места попадат и други традиционни за мюсюлманите облекла, които покриват лицето на жените.

Правителството също реши вече да не бъде позволено на салафитски мюсюлмански организации да раздават екземпляри от Корана на обществени места. Мярката има за цел да се предотврати разпространението на екстремистки възгледи.

Пакетът също така предвижда задължителна година на интеграция, в рамките на която чужденците ще посещават специални курсове по немски език и уроци за запознаване с основните ценности на културата на доминиращото население. Предвидените мерки ще се прилагат спрямо признатите бежанци и търсещи убежище с добра перспектива за престой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Циник до хех

преди 7 години

Чул си....ама не си разбрал...пиши в Гугъл джамия в Япония...и натисни на изображения!И там я има гн*усната зараза ислям!Иначе - за Европа вече е късно!След чудовищното предателство на Меркел..и Брюксел към собствените им народи....само въпрос на време е - мюсюлманските пъ*лчиша да станат преобладаващо мнозинство!

23

Хех

преди 7 години

Всички държави трябва да последват примера на една от най- добрите и уредени държави в света - Япония!!! Там ислямът е официално забранен с една камара закони, а да излезе по улицата да се разхожда някой Пингвин е направо немислимо. И забележете - Никой няма претенции към тях че не са "толерантни". Никой. А нашите "политици" за няколко долара.... Абе това е то БКП!!!

22

Ааааааа!

преди 7 години

Как тяка ПРОПАГАНДАТА убеди всички, ЧЕ САМО ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА РАСИСТИ И ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО У БИЕ РАСИСТ Е ГЕРОЙ

fallback