Снимка: архив, Reuters
fallback

Италианската държавна телевизия РАИ свали от екран популярно седмично ток шоу заради обидни, сексистки и расистки коментари по адрес на източноевропейските жени, предадоха Ройтерс и ДПА.

В последното издание на програмата "Нека го обсъдим в събота", излъчено миналата събота, имаше дебати защо италианците предпочитат източноевропейските жени пред италианските.

В ефира на предаването се чуха аргументи, че "източноевропейките са винаги секси", че "те оставят мъжете си да взимат решения и да контролират нещата", че "те се учат от ранна възраст как да въртят домакинството", "прощават изневерите", "всичките са майки и са винаги в перфектна форма след раждането", "никога не хленчат или не са в лошо настроение".

След излъчването на дебатите италиански политици изразиха възмущение от коментарите по адрес на източноевропейките. Генералният директор на РАИ Антонио дал'Орто каза, че програмата е в противоречие с ценностите, защитавани от неговата телевизия. Директорът на РАИ Уно - телевизията, по която бе излъчена скандалната емисия - Андреа Фабиано поднесе искрени извинения.

Хиляди жени от Русия, Украйна, Полша, Румъния и други източноевропейски страни дойдоха в Италия в последните 20 години, за да работят като домашни помощници. Много от тях се омъжиха за италианци, отбелязва Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Гларус

преди 7 години

Те западните жени когато дойдат на почивка в България не си вдигат гащите докато не се качат в самолета, страшен разврат. Мъжете спят с децата в хотела, а жената надува тромбона)!

21

Bulgarian

преди 7 години

Ами дай тогава да се хванем със западни жени, щом нашите не ни искат. Може би западните жени ще харесат такива като нас.

20

do 11

преди 7 години

Значи прави си сметката , щом като българките си лягат с французи , италианци, германци , даже с араби , но само с българи не си лягат... Щото българските мъже са много свестни, много мили, много работни и големи любовници, та за това българките не ги искат

fallback