Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че днешната "фашистка, жестока" Европа напомня на времето преди Втората световна война, предаде Ройтерс.

Той изтъкна, че ще обсъжда отношенията си с Европа след референдума на 16 април и тогава ще бъде направено това, което е необходимо.

Oще по темата

Ердоган каза още на Европа "да си гледа работата" по отношение на коментарите й за извънредното положение в Турция.

Президентът на южната ни съседка подчерта, че няма да позволи на нито един европеец да действа като агент в Турция.

Ердоган посочи, че Турция повече не може да бъде заплашвана от Европа с процеса за членство в ЕС и със споразумението за мигрантите, като подчерта, че този период е "приключил".

По думите му в отношенията с ЕС ще се роди "съвсем различна Турция" след референдума на 16 април (за въвеждане на президентска система на управление).

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

183

Анонимен

преди 7 години

До ТокуЩоще се върнат, 200 хиляди съкратени работни места за последните месеци в Турция, на село ли ще ходят пуйки да гледат

182

ТокуЩо

преди 7 години

Разпространиха новината, че Меркел ще върне на ЕрДоан всичките 2 мелеона турци за да ги предпази от фаштки истъпления и унижения в Германия. Да видим тогава за кого ще гласуват на референдума, като се върнат на заплата от 800 турски лири ХАХАХА

181

Анонимен

преди 7 години

Идеалното е Ев опа да е фашистка само да му припомняме на тоя фес ислямизиран че фашистка Европа с такива като него се справила много добре и очевидно пак още сесправи а фесовете ще се върнат в 15 век и ще си бършат за-дниците с камъни. Много яко ше се омажат.

fallback