Бокол с бившия си съпруг и сина им. Фотография: Logan Mock-Bunting
fallback

Радост Бокел, която е играла няколко роли в германското кино, е станала жертва на расистки обиди в супермаркет във Франкфурт.

Родената в бившата ГДР актриса, която по кръв е половин българка, разказа за инцидента на страницата си във Facebook.

Бокел била в магазина заедно с 8-годишния си син Тайлър, който е тъмнокож. На щанда за тестени изделия малкият взел един сладкиш и започнал да го яде.

"Това трябва да се плати!" и "Не всичко в Германия е безплатно", чула тя гневен глас.

Последвала вулгарна улична ругатня по неин адрес, която на български в най-мек вариант може да се преведе като "чуждестранна уличница". За капак вербалният агресор изпънал ръка в хитлеристки поздрав.

Постът на 41-годишната актриса в социалната мрежа предизвика множество коментари. Бокел обясни, че обидите били изречени не от мъж, не от служител на магазина, а от жена – друга клиентка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Х

преди 7 години

Е защо тази скучна снима сте сложили. Мадамата има доста по-пикантни снимки в нета...иф ю ноу уот ай мийн

104

хммм

преди 7 години

Добре са и го казали. Идват други времена. Вече не е толкова модерно да си толкова толерантна. На всяка която и се искаше черна палка досега можеше да гледа гордо нагоре и да говори за антирасизъм и да се прави на велика. След 5-10 години ще се чудят тия същите къде да си крият мелезите.

103

Анонимен

преди 7 години

заглавието едно, а от написаното става ясно, че "чистокръвната" клиентка първо погнала детето заради цвета му, после видяла майка му и двете жени си разменили реплики и поздрави, а най-накрая станало ясно кой кой е

fallback