Йомер Челик. Снимка: Reuters
fallback

Турският министър за ЕС Йомер Челик заяви, че е време Турция да преразгледа споразумението за мигрантите с Европейския съюз, тъй като е станало ясно, че блокът няма да заеме честна позиция във връзка с обещанията за предоставяне на възможност за безвизово пътуване на турците.

Холандските инвестиции в Турция не са изложени на риск заради дипломатическия скандал между двете страни, заяви още Йомер Челик, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Гневът на Анкара е насочен към холандското правителство, а не към холандския народ или към бизнеса, уточни министърът.

Турция замрази дипломатическите отношения на високо равнище с Холандия в понеделник, като обяви, че не иска холандският посланик да се връща в страната "за известно време" и не разрешава на самолети, превозващи холандски дипломати или пратеници, да кацат в Турция.

Стъпките бяха предприети, след като холандските власти забраниха турски министри да участват в прояви пред турци в Холандия преди предстоящия на 16 април референдум в Турция.

Турски вицепремиер заяви, че може да бъдат наложени икономически санкции срещу Холандия, но Челик посочи, че Анкара отправя призив към представителите на бизнес средите по света, че Турция е сигурна страна за инвестиции.

Холандските бизнесмени, които инвестират, имат свой бизнес и създават работни места в Турция, са включени в този призив. Те определено не са част от тази криза, посочи Челик, цитиран от БТА.

На въпрос дали холандските компании, които работят в Турция, ще бъдат засегнати от скандала, Челик отговори: "Частният сектор, бизнесът, туристите и хората от Холандия не са част от тази криза."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 7 години

Оставете Турция бе тя не е влиятелна, турция е бедна и слаба държава, а българия е най голямата държава - голям народ разполагаща с силна икономика и много мощна армия способна да победи армията на САЩ, Русия и Китай !

34

Туризма им замина

преди 7 години

Дръжте си ги в анадоля

33

До изгърбич

преди 7 години

За последно преди 89, като им продавахме компоти а те ни връщаха танкове и ракети, а сега изнасяме умни хора а ни връщат гмо 3 качество вафли и безплатно ползване на 4 американски бази емигрантите са като безплатен бонус

fallback