Кадър: YouTube
fallback

Четиригодишно поляче трогна хиляди българи с изпълнението си на "Моя страна, моя България".

Малкият Ян Валкевич, закичен с мартеничка, изпял любимата на поколения българи песен на тържеството за 3 март в посолството на Република България в полската столица Варшава.

С песента "Моя страна, моя България" Ян печели Гран-при на Шестия фестивал на европейската песен през ноември 2016 г. във Висла.
 
Янек няма кръвна връзка с България, но е трето поколение полски турист, почиващ у нас, пише в описанието на клипа, качен в YouTube.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 7 години

Много от поляците работят в селското стопанство и нямат нищо против това.Вместо в продължение на половин век постепенно да се настаняват на румънска земя, нека още сега да дойдат и да разработват у нас земеделски и животновъдни ферми. Няма да е лошо тук да се заселят няколко милиона бели, руси и светлооки славяноезични християни, които на всичко отгоре са от една войнствена нация.

24

До 27

преди 7 години

Вероятно не си чувал(а) за демографската прогноза, според която има тенденция към разрастване на Полша (увеличаване на населението и нужда от нови територии) и това може да се реализира само на юг, защото е "в менгеме между Германия и Русия". Прогнозата е, че след 50-60 години южната граница на Полша ще е на река Дунав. Румънците нямало да успеят да ги спрат. Не знам защо изобщо не се споменават словаците и унгарците.Аз пък казвам, защо да чакат 50-60 г.? Да заповядат по нашите села още сега!

23

Анонимен

преди 7 години

"Браво и на неговите родители!Представяте ли си сръбско или македонско дете да изпее тази песен?"Aми исторически в доста военни конфликти сме били на една страна с Полша. Докато поляците не могат да се похвалят, че Сърбия е била на тяхна страна. От друг ъгъл погледнато, сме достатъчно далеч от тях и затова между страните ни няма типичните съседски съревнования и конфликти за територия.

fallback