Снимка: архив, Reuters

Почти половината престъпления, извършени в Русия, остават неразкрити. Съмнителни хора заемат високи постове, все още е висока смъртността по пътищата, а екстремизмът продължава да прониква в руското общество, цитира "Независимая газета" констатации на президента Владимир Путин, който вчера говори пред ръководството на вътрешното министерство в Москва.

Независимо от успехите ведомството още не е развило целия си потенциал, изтъкна държавният глава.
Вчера Путин уволни 10 високопоставени генерали от правоохранителната система - от вътрешното министерство, Следствения комитет и Федералната служба за изпълнение на наказанията, както и шефовете на полицията в три руски провинции. Не бяха посочени причини. В тази връзка обаче медии припомниха серията от арести на висши служители от руското правораздаване миналата година, свързани с подозрения в корупция.

"Независимая газета" пише, че президентът е дал вчера на министерското ръководство ред указания - полицията да работи по-активно на улицата, да укрепва по-специално сътрудничеството с гражданското общество, да действа още по-твърдо в борбата с екстремизма, да отделя повече внимание на превенцията на престъпността.

Вътрешният министър Владимир Колоколцев съобщи положителни статистически данни за работата на ведомството, но призна, че още е рано да се говори за коренна промяна в досегашната ситуация в борбата с икономическата престъпност и корупцията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase