Снимка: Reuters, архив
fallback

Индонезийски политици с ключови постове в управляващата коалиция на президента Джоко Видодо бяха уличени в корупционна схема, благодарение на която са откраднати над 170 милиона долара държавни средства, съобщи Асошиейтед прес, цитира БТА.

Според полицейското звено за борба с корупцията над 80 души и няколко компании са участвали в схема за източване на пари от системата за въвеждане на електронни лични карти на през 2011 и 2012 г., която е била на обща стойност 440 милиона щатски долара. Повече от една трета от тези средства, около 170 милиона, са били откраднати, посочва полицията.

Това ще подложи на изпитание способността на Джоко Видодо да заеме твърда позиция срещу корупцията в Индонезия, която е повсеместна и пречи на развитието на държавата с над 250 милиона население.

Сред имената, фигуриращи в обвинителния акт, са тези на министърът на правосъдието, бивш вътрешен министър, настоящият председател на парламента и губернатори на провинции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

...бедняци...някои си имат цяла държава.......

11

567890

преди 7 години

Баце да иде да им изнесе една лекцийка на тема Как ние крадем от собствения си народ и от европейските данъкоплатци" .Нашите са мастори в краденето вече 27г. ама лошото е че им го позволяваме

10

Анонимен

преди 7 години

В Индонезия за корупция в големи размери се изпълнява смъртна присъда.

fallback