Снимка: БТА
fallback

Владимир Путин уволни 10 високопоставени генерали от правораздаването, продължавайки чистката, започната от него, предаде Асошиейтед прес.

Уволнените, съгласно декрета на президента, са високопоставени служители от вътрешното министерство, руския следствен комитет и федералната служба за изпълнение на наказанията, както и шефовете на полицията в три руски провинции: Самара, Вологда и Нижни Новгород.

Не се посочват причини за уволненията. АП обаче припомня, че в изказване във вътрешното министерство във вторник Путин спомена за серията от арести на висши служители от министерството миналата година.

През последните месеци президентът смени също губернаторите на някои провинции, което се смята като част от подготовката за президентските избори през март 2018 г. Путин още не е обявил дали ще се кандидатира за нов шестгодишен мандат, но преобладава мнението, че ще го направи, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Циник

преди 7 години

Типично...бля*дски...особености на "националният лов на вещици"! Който не ли*же ръката на бащицата - в най-добрият случай заминава за вечните сибирски полета...в най-лошия "хапва" нещо радиоактивно.Бащицата е още млад...цяла армия лекари е впрегната да подържа дребния плешивец млад! Иначе - чиста семантика Ленин...Сталин..Путин...все царе-батюшки нетърпящи конкуренция!

30

Анонимен

преди 7 години

Абе аз си спомням колко прецакани сме били като не сме си имали работа с Русия... Например газопроводите - всички драпат за тях - Полша, Украйна, Германия, Беларусия, Литва, Латвия, Естония... Само ние сме горди евроатлантици ;)

29

Борис

преди 7 години

До AnonКаква история? Истинската, която показва, че колкото пъти сме имали нещо общо с СССР/ Русия, все прецакани излизаме? На Путин не му пука за нас. Ще си го премести когато Ердоган заграби южна България ако НАТО не съществува.

fallback