Снимка: БТА
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа днес изменена версия на своя указ за миграцията, целящ да попречи на гражданите на някои страни да влизат в САЩ, който американски съд блокира през февруари, предадоха световните агенции.

В новата версия Ирак не фигурира. Фигурират шест страни - Иран, Либия, Судан, Сомалия, Сирия и Йемен, според документи, публикувани от министерството на вътрешната сигурност. Тези шест страни фигурираха и в първоначалния указ, подписан от Тръмп в края на януари.

Според новата версия на указа, който ще влезе в сила на 16 март, за 90 дни се спира издаването на нови визи на хора от гореспоменатите шест страни. За 120 дни се преустановява програмата за прием на бежанци. Но ще имат право да дойдат в САЩ бежанци, чието пътуване вече е планирано, отбелязва Франс прес.

Притежателите на зелени карти и на визи са защитени от приложението на новата версия на указа и ще могат да посещават САЩ, уверява американското правителство, предаде Франс прес.

Указът бе подписан от Тръмп в Белия дом. После трима негови министри - на вътрешната сигурност, на правосъдието и на външните работи - го представиха официално, уточнява Асошиейтед прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Do 7

преди 7 години

Стига писа глупости бе момче, има една единствена държава, която допуска турци безвизово, за разлика от Българи, и това е Монголия. Честито. От там нататък, няма нито една страна която да е без визово с Турция а да не е с България. Обратното обаче е факт. И не само за ЕС, ами и за места като Австралия, Нова Зеландия и т.н. За щатите визи отказват само на тая част от родата ти дето си оставил в Бг. Нямам нито един познат, който да му е отказано пътуване. За последните 2 години съм ходил 7 пъти.

6

До 6

преди 7 години

Има визи да и ни дават, а на някои и визи не дават...или пък има и такива на които са дали визи пък не ги пускат. А да те питам :-) само изселниците от България ли пътуват за Америка :-) знаеш ли колко много хора има където си пътуват с турски паспорти:-):-):-)и не сме чули да върнат някой, по скоро идват от България да пътуват от Истанбулското летище! Не си в час нещо.

5

Анонимен

преди 7 години

Как си го написал "От Турция преспокойно се пътува за Америка", ще вземе някой да си помисли че за турците няма визи. А то не само че има, ами има и в много повече случаи и страни отколкото при пътуване от БГ или с БГ паспорт.

fallback