Снимка: архив Reuters
fallback

Управляващата Датска либерална партия предлага безработните да бъдат изкарани, за да чистят улиците на столицата.

Управляващите се оплакват, че през лятото Копенхаген се превръща в "сметище" от цигарени фасове, стари бутилки и други боклуци.

"Предлагаме да изберем 500 от местните 16 хил. безработни да бъдат поставени на дейности, които ще продължат до есента", заяви кандидатът за общински съветник от партията на тазгодишните избори Сисилия Льонинг-Сковгаард.

"Целта е по-голямата част на града да остане чиста и подредена", добави тя, цитирана от "Фокус". Според нея тези, които получават помощи за безработни трябва да допринасят с нещо за обществото в замяна на парите, които получават.

Според Льонинг-Сковгаард това ще отдели тези, които наистина не могат да си намерят работа от тези, които просто искат да не вършат нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

v bulgariq be6e taka

преди 7 години

taka be6e v bg. nisto novo. no tova e samo ideq, dokato se u3akoni moze i da se 3abravimediite 0bi4at da p0dpalvat strastite

18

Анонимен

преди 7 години

До възмутен до 13И кой да им осигури нещата от първа необходимост, докато те са заети още от 12-годишни да правят деца и продължават, докато могат?Ти му говориш като на човек, то ти се подиграва, а е малолетно и е наполовината на твоята възраст: "Е па ша ни давате!" Това е философията им. Предпочитат са карат с малко, но подарено, вместо да си заработят повече пари.Но от къде накъде ще взимат от нас част от онова, което сме заработили, за да поддържат работоспособни, но не желаещи да работят

17

Ivancho

преди 7 години

Защо работещите ще плащат на тези, които просто са свикнали на подаяния. Наистина може да остане човек безработен, но за някои това е много добра професия. БИ било добре да се дават помощи за безработни само например за една година, а след това - ДА СЕ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ на държавата на разсрочено плащане.

fallback