Общ преглед

Екип за бързо реагиране на международната организация за защита наживотните "Четири лапи" е в иракския град Мосул, за да окаже помощ на последните две оцелели животни от местния зоопарк – мечка и лъв.

Зоопаркът се оказва на фронтовата линия на битката между иракската армия и терористичната организация "Ислямска държава". Почти целият зоопарк е разрушен, а повечето обитатели са загинали.

Воденият от д-р Амир Кхалил малък екип успява да влезе в Мосул призори във вторник. И двете животни в празния зоопарк са в изключително тежко състояние вследствие на глада, стреса и липсата на грижи.

На място лекарите са се погрижили за животинките, осигурили са им и храна, а клетките им са почистени от отломки.

Междувременно в околностите на Мосул продължават да се водят престрелки и опасността за жителите на града все още не е преминала. "Четири лапи" са допуснати до града, но скоро ще го напуснат. Храната и медикаментите, които са осигурени, ще бъдат раздавани от местни доброволци.

Преди началото на конфликта в зоопарка в Мосул е имало около 40 животни. По време на бомбардировка много от тях намират смъртта си, а други успяват да избягат от разрушените клетки. Много от преживелите бомбардировките животни не оцеляват дълго и стават плячка на изгладнели хищници или умират от глад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар