Снимка: архив, Reuters
fallback

Турската армия отмени забраната за носене на хиджаб – традиционната ислямска забрадка, за жените-офицери и курсантите от военните училища, съобщи телевизия NTV, като цитира заповедта на военното ведомство за това.

Армията е последната институция в съседната ни страна, която премахва тази забрана.

Съгласно новите правила жените в армията ще могат да си слагат забрадки заедно с униформата – под шапката или баретата, но лицето трябва да остане открито.

Преди това право да носят забрадки като част от униформата получиха туркините – полицайки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ОБЕДИНЕНИЕ НА РОМИТЕ

преди 7 години

Много се учудих когато преди няколко дни намерих корана преведен на български. В него с почуда прочетох че европа ще се ислямизира и няма да остане нито един християнин. Това е писано преди 1 400 години представяте ли си? Нищо случайно не се случва това го знайте и не се чудете. Всичко в този свят е предначертано и невидима сила ни тласка към изпълнението на тези писания. Самите управляващи които си избирате са програмирани свише да изпълняват писаното преди хиляди години. Няма случайности!

36

До нн

преди 7 години

"Жалко за Истамбул, че беше почнал да става европейски град. "Не се притеснявай за Истанбул:-) скоро почва проекта пак на Ердоган втория Босфор до третото летище:-) плюс нов жилищен квартал с 10 висящи моста, в който ще е с капацитет за 7.5 млн души, :-):-):-)напиши само "Канал Истанбул"на латински в йутуб и гледай първото видео:-) с 400 и кусур небостъргача и тн.:-):-):-):-) не се притеснявай за Истанбул той се разширява още:-):-):-):-)

35

нн

преди 7 години

Колкото по дълго управлява Ердоган толкова по добре. Съсипва Турция бавно и сигурно. Жалко за Истамбул, че беше почнал да става европейски град. Вижте Иран какво беше при Реза Пахлави миналия век, европейска напредничава култура и какво е сега при ходжите, дивотия.

fallback