Снимка: Reuters

В съдебномедицинската служба на Ню Йорк бе извършена аутопсия на тялото на починалия внезапно в понеделник постоянен представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, предаде Асошиейтед прес.

За установяване на причините и начина на смъртта на дипломата обаче ще трябва да бъдат извършени допълнителни изследвания, съобщи Джули Болсър, говорителката на съдебномедицинската служба.

Тези допълнителни изследвания включват токсикологични и други тестове, които може да отнемат седмици.

Още по темата

Москва все още не е посочила дата за погребението на Чуркин.

Съдебномедицинската служба на Ню Йорк се занимава с разследване на смъртни случаи при инциденти, самоубийства, внезапна смърт, смърт, причинена от насилие, смърт на човек, който видимо е изглеждал здрав, смърт по странен или подозрителен начин.

В повечето разследвани от службата смъртни случаи се оказва накрая, че няма нищо подозрително и че смъртта е настъпила по естествени причини.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп каза, че е натъжен от неочакваната кончина на руския постоянен представител в ООН Виталий Чуркин, пише БТА.

В изявление Тръмп нарече Чуркин "вещ дипломат". Президентът призна, че между Чуркин и американския постоянен представител е имало понякога разногласия. Той обаче добави, че Чуркин е "изиграл съществена роля в работата със САЩ по редица ключови въпроси, за да бъде постигнат напредък в глобалната сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase