Фрауке Петри. Снимка: архив, Reuters

Най-видният германски националистически политик - Фрауке Петри, която е една от ръководителите на "Алтернатива за Германия", е била в края на миналата седмица в Москва и е разговаряли с руски депутати, включително с висши членове на партията на Владимир Путин "Единна Русия", предаде Асошиейтед прес.

От офиса на Петри съобщиха, че тя е била в руската столица, за да обсъди сътрудничеството между регионалните парламенти на Русия и Германия и покрай основната цел на визитата си се е срещнала с председателя на Думата Вячеслав Володин, който е близък до Путин, и със заместник-председателя на Думата Пьотър Толстой.

От кабинета на Петри не отговориха веднага на въпросите кой е пътувал с нея и какви теми са били обсъждани на срещите й с Володин и Толстой.

Русия търси контакти с националистически партии в цяла Европа, включително с френския Национален фронт, и това предизвика безпокойство в някои столици, че Москва се опитва да дестабилизира западните правителства, като подкрепя крайни политически групировки, отбеляза Асошиейтед прес.

/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 5 години

До 55 Дано скоро те няма на тоя свят да се отървем от глупацитее като теб.

53

Анонимен

преди 5 години

"Единна Русия" не е партия на Владимир Путин. Председател на партия "Единна Русия" е Медведев.

52

слави

преди 5 години

Дано по скоро патриоти-националисти вземат власта в Германия и Франция и цяла Европа и освободят европейците от диктата на САЩ и луди хора като Меркел която взриви Европа с политиката си на привличане на милиони мюсюлмани в Европа...сегашните либерал-комунисти от Брюксел и Берлини взривиха Европа и са на път да я унищожат окончателно