Снимка: архив, Reuters
fallback

Четирима руски военнослужещи са загинали, а двама са били ранени, когато на 16 февруари колоната, с която са се придвижвали в Сирия, е попаднала на самоделно взривно устройство, задействано дистанционно. Новината съобщи руското министерство на отбраната днес.

"На 16 февруари експлозията на самоделна мина, управлявана от разстояние, причини смъртта на четирима руски военни. Двама военни бяха ранени и лекарите правят всичко възможно, за да ги спасят", се казва в съобщение на руското министерство на отбраната.

Военните са пътували с джип, който е бил част от сирийска военна колона, отправила се към град Хомс. Нападението е било извършено близо до военното летище Тияс, откъдето потеглила колоната. Загиналите и ранените руснаци са били военни съветници в Сирия, пише БТА.

По официални данни към 16 февруари Русия е загубила 22 души по време на операцията в Сирия, като 19 от тях са загинали по време на бой. Сега общият брой руски военни, загинали в Сирия, нарасна на 26, припомня Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

пенко

преди 7 години

Знаете ли ,колко време дели първия кораб/ледоразбивач/ с атомен двигател от втория такъв / американски / ? Знаете ли ,колко пари е платила частната /американска/ космическа компания "СПЕЙС.." за да изпрати спътник към МКС /не към ISS-интерн. спей стейш. / Знам какво мислите :"Имат пари -плащат!" Да, ама вече теглят кредит от Китай за да платят !!!

13

Анонимен

преди 7 години

До БобиЯ ни открехни сега и за другото чудо руския мужик - Армата. Той върви ли с водка?Или само на буксир ?

12

Анонимен

преди 7 години

До БобиМного ги разбираш нещата, *** ! Значи Кузя е един вид трактор, само че дими повече. А с Бояришник върви ли ? Сега обясни и за какъв *** са двете пожарни на борда.

fallback