Снимка: архив Reuters
fallback

Германските власти възнамеряват да депортират рекорден брой кандидати с отхвърлени молби за убежище през 2017 година, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Федералната република е депортирала вече рекордните 80 хиляди мигранти с отказан бежански статут през миналата година и този брой ще се увеличава през 2017 година, заяви пред неделното издание на вестник "Билд" Петер Алтмайер, началник на политическия кабинет на канцлера Ангела Меркел.

За да успокои недоволството на консервативните среди от решението на Меркел да отвори границите на Германия през 2015 г. за бежанците, ръководството на нейната партия Християндемократически съюз започна да настоява за по-голям брой депортации на мигранти, чиито молби са били отхвърлени, както и на чужденци, извършили престъпления.

Алтмайер заяви, че е важно тези хора да бъдат своевременно връщани в страните си, за да се поддържа високо равнището на обществено одобрение към системата за предоставяне на убежище.

По думите му близо половината от подадените през 2016 г. 700 хил. молби са били отхвърлени, което свидетелства за очаквания нов рекорд на депортациите през 2017 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 7 години

До АнонименVIYE SEGA NE PRYEMETE BEJANSITE STE DOYDE VREME BEJANSITE STE STANAT KRALE NA EVROPA I TOGAVA NYAMADAVI PRYAMAT VAS BILGARITE PAK STESTE GLADNI PROFESORI BILGARI KAKTO VINAGI VIYE STE PROKLETI OT GOSPODA NAROD GLAD I MIZERIYE VI CHAKA GOSPODA GLADNI PROFESORI

53

Анонимен

преди 7 години

На тия шваби им светна лампичката. Нищо бе, следващото поколение ще са малко по- тъмнички и ще се доближават до идеала за ариец на 50-60%. Да сме живи и здрави ние ще ги приемем. Като не можем да си отърсваме мухите... Така ще заприличаме на USБалканика. Те преди години приели всякакви от Европа. Само трябва да решим кои индианци ще трепем

52

Мънго Джери

преди 7 години

Кукундел Меркел "настъпи пастата за зъби"! Сега се пробва да я вкара обратно - идват избори!

fallback