Снимка: Reuters
fallback

Над 20 души бяха приети в болници в Австралия, много от тях в критично състояние, след приемане на свръхдози наркотици на денс парти в Мелбърн в събота през нощта, предаде ДПА.

Парамедици се е наложило да оказват помощ на 25 посетители на музикален фестивал на електронната музика. Двадесет и двама от тях са откарани в различни болници на града, съобщи телевизионният канал „Channel 9“.

Ръководителят на местната служба за спешна помощ заяви, че събитието е било "наводнено с наркотици" и че има сериозен риск за смъртни случаи. "Това, че тази вечер нямаше такива, е вероятно късмет, отколкото нещо друго", заяви Пол Холман.

"Това е най-големият брой хора със свръхдоза, които сме виждали напоследък на музикален фестивал", допълни той.

Мнозинството от предозиралите са приели наркотика ДжиЕйчБи (GHB), каза Холман.

Полицията е арестувала 40 души - 33 мъже и седем жени, а двама са получили предупреждение за притежание на канабис, съобщи местната телевизия АВС.

Един мъж е обвинен, след като у него са намерени екстази, кокаин, MDMA, LSD, кетамин и хашиш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 години

Парти без наркотици парти ли е? То е вечеринка.

9

Анонимен

преди 7 години

Дааа цигарите убиват на 60г (според шоро.ш картинките), а дрогата на 25 прави човека зомби (като за начало)

8

Мънго Джери

преди 7 години

Явно много демократично водято "борбата" с наркотиците и там! По-скоро са наблегнали на демокрацията, а не на "борбата". Не са разбрали още че реално се води такава война! Странното е че наблизо до Австралия е 1 -а от малкото страни - Сингапур, дето много добре са го разбрали и са взели съответните мерки да нямват такъв проблем!

fallback