Снимка: Magyar Szo
fallback

Четирима от българите, пострадали в тежката катастрофа в Унгария, са в тежко състояние и са настанени в реанимацията на болницата в Сегед, съобщава bTV.

Oще по темата

Трима от сънародниците ни вече са изписани и се прибират към родината – това са шофьорът на единия микробус и жената с тримесечното бебе.

Пострадалите наши сънародници са 13, сочи последната информация на консула ни в Унгария Румяна Йорданова.

Шестима са с по-леки травми на крайниците и може би до една седмица ще бъдат изписани. Този срок обаче е според най-оптимистичните варианти за възстановяването им.

В Унгария вече са и роднини на пострадалите, които обаче недоволстват от липсата на адекватна информация за състоянието на близките им.

Все още не е ясна причината за тежкия инцидент, станал в близост до границата между Унгария и Румъния. Унгарските власти работят съвместно с българските си колеги по няколко версии – сред тях са основната причината за инцидента да е била мъглата или пък шофьорите да са били изморени, съобщи говорителят на полицията в Сегед Силия Каталин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

През далечната 1995 г. съм пътувл с бус до Саарбрюкен. Германски град в югозападна германия на 10 км от границата с франция. Такова пътуване никога няма да повторя. Но тогава нямаше нискотарифни самолетни линии. А тази с кой акъл е повела бебе на хиляди километри не ми е ясно. Във всеки случай не е българка. А и тези дето правят тези курсове с бусове те пък са още по умни. До къде ги докараха хората с тази демони-крация и сЛобода не е истина!!!

8

Анонимен

преди 7 години

До От ЛондонУизеър има билети от по 10 евро за цяла Европа, да беше нещо друго, та да му го набуташ, а то акъл - не става.

7

Анонимен

преди 7 години

Ми те докторите не знаят шведски, как да им дадат информация?

fallback