Снимка: Reuters, архив
fallback

Кремъл потвърди днес, че руски бойни самолети по грешка са убили трима турски войници при въздушен удар в Северна Сирия, предаде Ройтерс, позовавайки се на РИА Новости.

Турската армия съобщи по-рано за инцидента, при който трима нейни служители са загинали, а 11 са били ранени, един от които тежко.

Руският президент Владимир Путин е изразил съболезнования на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в телефонен разговор, съобщи Кремъл в изявление днес.

В текста се уточнява, че инцидентът е станал в района на град Ал Баб в Северна Сирия, където сирийски бунтовници, подкрепяни от турската армия, извършват голяма офанзива.

Междувременно началниците на генералните щабове на армиите на Турция и Русия ген. Хулуси Акар и ген. Валерий Герасимов в разговор по телефона са се договорили за още по-тясна координация на действията в Сирия, предаде ТАСС, позовавайки се на руското министерство на отбраната. Ген. Герасимов е изказал съболезнования на турския си колега за непреднамерения удар, довел до смъртта на турските войници. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Topik

преди 7 години

До dsh Мустакатият няма да реагира както ти се ще, щото не може да сваля наречените от теб крилати кошници. Нищо не разбираш от авиация, тотален профан, не знаеш за какво пишеш, но вдигаш шум. А и на мен ми се ще много, турски самолети да атакуват руски изтребители, та да видя как падат турските летящи кюфтета F-16, които нямат никакъв шанс срещу Су-30, Су-35, че и Су-34, нито срещу С-400, както и да видя поразяване на цели в Турция от въздуха. Ама де късмет. ВЕрвай ми, авиоспец съм, не профан

37

Анонимен

преди 7 години

До dsh

36

Боби

преди 7 години

До СТРАНДЖАТАРуските военни самолети са работили по поне 100 000 цели от както започнаха полетите направили са поне 25 000 полета до сега. До тук са сгрешили доказано един път и си признаха моментално.

fallback