Снимка: Reuters, архив

Кремъл потвърди днес, че руски бойни самолети по грешка са убили трима турски войници при въздушен удар в Северна Сирия, предаде Ройтерс, позовавайки се на РИА Новости.

Турската армия съобщи по-рано за инцидента, при който трима нейни служители са загинали, а 11 са били ранени, един от които тежко.

Руският президент Владимир Путин е изразил съболезнования на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в телефонен разговор, съобщи Кремъл в изявление днес.

В текста се уточнява, че инцидентът е станал в района на град Ал Баб в Северна Сирия, където сирийски бунтовници, подкрепяни от турската армия, извършват голяма офанзива.

Междувременно началниците на генералните щабове на армиите на Турция и Русия ген. Хулуси Акар и ген. Валерий Герасимов в разговор по телефона са се договорили за още по-тясна координация на действията в Сирия, предаде ТАСС, позовавайки се на руското министерство на отбраната. Ген. Герасимов е изказал съболезнования на турския си колега за непреднамерения удар, довел до смъртта на турските войници. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase