Снимка: архив, Reuters
fallback

Серията земетресения в провинция Чанаккале в Северозападна Турция може би са били предизвикани изкуствено, това може би са направили същите сили, които организираха опита за преврат в Турция. Това заяви кметът на Анкара Мелих Гьокчек, цитиран от РИА Новости.

Земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер стана край бреговете на Западна Турция рано сутринта в понеделник. Бяха разрушени стотици къщи, петима души бяха ранени. Последваха още няколко труса с магнитуд до 5,3 по Рихтер.

Oще по темата

"Сериозно земетресение стана в Чанаккале. Изясних, че някакъв кораб е провеждал сеизмични изследвания наблизо. Трябва да се установи какъв е този кораб, на коя страна принадлежи. Безпокоя се от евентуално земетресение, което може да бъде предизвикано изкуствено. Това със сигурност трябва да се разследва и обществеността да бъде запозната", написа Гьокчек в Twitter.

По думите му земетресението може да е било предизвикано от същите сили, които организираха опита за преврат в Турция през юли миналата година, отговорността за който турските власти хвърлиха върху ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен.

"Те сега се стремят да нанесат удар върху Турция, предизвиквайки земетресение недалеч от Истанбул. Някои може да ми се смеят, но аз се тревожа за това. Всички подводници и кораби, оборудвани със сериозно оборудване и намиращи се недалеч от Истанбул в Мраморно море и Дарданелите, трябва да бъдат контролирани", обясни кметът на Анкара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 7 години

Сигурно се е поровил из интернета и е намерил нещо за Фукушима и за американската флотилия ниарбай.

93

turkey

преди 7 години

do Elche Vasikeva skapa zn 4e mn si padash po turcite sloji i nqkakvi kadri s razru6enite kashti ama da ne sa ot 1998 ahhaah cunkam te za leka no6t

92

cCc

преди 7 години

eto zaradi tova kazvame ataturk inace ostavame v ratsete na tiya tobazi

fallback