Снимка: БТА
fallback

Важно е да покажем солидарност с румънците, защото и ние много добре познаваме чувствата, които те изпитват, защото и с нас по същия начин са се подигравали.

Това каза Иван Радев, организаторът на Солидарност с протестиращите в Румъния - демонстрацията, която се проведе в неделя в София в знак на подкрепа на протестите в северната ни съседка.

Oще по темата

В телефонна връзка в предаването "България сутрин", репортерът на Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева съобщи, че политическото земетресение в Румъния няма да спре скоро, премиерът няма никакво намерение да подава оставка и напрежението тепърва ще се задълбочава, защото се готвят контрапротести срещу настоящия президент Клаус Йоханис.

Ганчева допълни още, че Социалдемократическата партия е най-голямата в Румъния и даже да има предсрочен вот, най-вероятно тя ще продължи да управлява.

"Президентът Клаус Йоханис е крайно неудобен за социалдемократите и една от причините за това е, че той контролира тайните служби", коментира Мартина Ганчева.

Според Радев през последните години Румъния е добър пример и надежда за България. По думите му, щом там се случи съдебна реформа, която частично декриминализира корупцията, защо да не се случи такава и у нас?

"Точно затова е много важно, че българите излязоха и изразиха солидарността си с румънците", обясни той в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Радев посочи, че и за България, и за Румъния не е важно дали ще има протести или не, по-важното е как да тръгнат нещата и да живеем в една по-правова държава.

"Би било добре, ако това, което ще ни обедини за евентуални протести, да бъде наистина желанието за справедливост", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

анонимен

преди 7 години

защо гласувахте за тях,къде гледахте,сега със много труд ще ги махнете,защото мръсниците лесно не се предават,честните българи са със ВАС,дано да успеете.

34

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 47Видял си ти гражданска война,тиква недопечена!

33

ссс

преди 7 години

До ккк 30Ти на 3 лв и 60 ст повишение ли му викаш бе,хeмoрoид герберски!?

fallback