Кадър: Bulgaria On Air
fallback

Ситуацията в Румъния ще ескалира, правителството на Сорин Гриндяну няма да подаде оставка. Това прогнозира в предаването "Брюксел 1" Георги Василски, бивш кореспондент на БНР в Букурещ.

По думите му правителството ще направи компромис с някои от текстовете в спорното постановление, декриминализиращо корупционни престъпления. 

Пред Милена Милотинова журналистът обясни, че вотът на недоверие срещу управляващите няма да доведе до оставка, а до възможност за дискусия, която може би ще коригира спорния документ и потуши общественото недоволство.

Василски коментира, че никой няма интерес от предсрочни избори в Румъния. Опозицията не е готова за тях въпреки протестите. Той смята, че недоволството е за премахване на постановлението, а не за оставка на кабинета.

Решението на премиера Сорин Гриндяну ще спре инвеститорския интерес към страната и ще доведе до спиране на еврофондове, каза още журналистът.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Кьорсуфра

преди 7 години

Румъния са по добре от нас в това отношение.При тях има поне осъдени политици и като водата безобразията на някого го иска повече изпращат на безплатен хотел.Кога това ще се случи в БГ.

9

111

преди 7 години

Като протестите при Орешарски.КОЙ ли ги плаща там?И коя ли банка в Румъния ще фалира?

8

Не

преди 7 години

Токущо се отказаха от плановете.

fallback