Снимка: БТА
fallback

Повечето командири на групировката "Ислямска държава" в Мосул вече бяха убити при сблъсъци с иракските правителствени сили през последните три месеца, заяви иракският генерал-лейтенант Абдула Гани ал Асади, цитиран от Ройтерс.

Борбата за превземане на западната част на северния иракски град, която все още е под контрола на джихадистите, няма да е по-сложна от тази за превземане на източната част, увери Асади, преди да започне обиколка на наскоро превзети райони.

Ръководената от него иракска Служба за борба с тероризма обяви вчера, че Източен Мосул вече почти изцяло е под контрола на правителството.

Днес иракската армия превзе хотел "Ниневия Оберой", района с "дворците" на източния бряг на Тигър, както и малкия град Тел Каиф, намиращ се на север от Мосул. Иракски войници все още се сражават с екстремисти в Ал Араби, последния квартал на изток от реката, останал под контрола на ислямистите, се казва в съобщения на въоръжените сили.

При въздушни удари са били унищожени над 50 плавателни съда, използвани от "Ислямска държава" за снабдяване на бойците източно от Тигър, съобщи в Туитър американският специален представител в международната коалиция срещу джихадистите Брет Макгърк, пише БТА.

Петте моста над реката в Мосул бяха повредени при въздушни удари на водената от САЩ коалиция, целящи да забавят придвижването на екстремистите. Впоследствие "Ислямска държава" взриви два от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

останалите са в Европа

4

Щирлиц

преди 7 години

....А Бин Ладен дава интервю,след като са приключили снимките.

3

Партия Бай Череш

преди 7 години

Е супер. Избийте ги до крак. Добрият джихадист е мъртвият джихадист

fallback