Снимка: Reuters
fallback

Кораб с над 100 мигранти потъна в студените води край Либия снощи, само четирима души бяха спасени след часове на издирване, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

На борда е имало общо 107 души, съобщава италианската агенция АНСА. Флавио ди Джакомо, говорител на Международната организация по миграцията, съобщи, че на борда е имало 110 души. Повече подробности ще станат известни, след като четиримата спасени достигнат брега, добави той.

По данни на АНСА плавателният съд се е преобърнал на 50 километра от либийския бряг. Открити са осем тела. В спасителната операция участваха кораби на европейската агенция "Фронтекс" и хеликоптер.

Либия отдавна е мястото, откъдето повечето нелегални имигранти от Африка се опитват да преминат към Европа в търсене на работа и по-добър живот. Потокът на преселниците нарасна десетки пъти след свалянето на Муамар Кадафи, пише БТА.

По данни на Международната организация по миграцията през миналата година 350 000 души са достигнали Европа през Средиземно море. Над 4600 загинаха при пътуването

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Циник до 28

преди 7 години

Те ти го обясниха вече...ама и аз да добамя нещо.Ние европейците - сме тези, които могат, и го правят! Тарамбуките не са измислили ДВГ..а Отто - немски учен. Всъщност - освен кУ*рана в празните им ти*кви друго няма! Дадоха им независимост...и свобода....а те какво направиха? Върнаха се към средновековието - колят се , и се избиват взаимно заради различно тълкуване на к*Урана! Откакто са изобретили копието, и лъка ...не са мръднали в еволюцията и милиметър!*** с претенции , и без покритие!

25

Анонимен

преди 7 години

ГОЛЯМА РАБОТА

24

до 28

преди 7 години

Ами там ще сме, европейците. За какво са им на тия камилари и шебеци такива природни богатства, щом не могат и не искат да ги ползват? Били са десетилетия под европейско управление, но на нищо не са се научили, въпреки предоставените им възможности - образование, европейско администриране. Напротив, с всички сили са се стремели да се върнат към живота отпреди 1000 години. Не може да си куче върху сено - да не ядеш и на другите да не даваш. Мързелът им е първа природа и затова напират тук

fallback