Снимка: Архив, Reuters
fallback

Унгарската полиция задържа белгийка и французойка, издирвани по европейска заповед за арест по обвинение за връзки с терористи, предаде Ройтерс, цитирайки съобщение на официалния сайт на полицията.

Oще по темата

Белгийката, на 18 г., и французойката - на 19 г., са задържани вчера в 2 часа през нощта местно време, когато двете се опитали да преминат през унгарската граница към Сърбия с автобус, пътуващ от Виена за София, съобщава БТА.

Двойният арест е бил извършен на ГКПП "Рьоске". Едната от задържаните била с фалшив паспорт.

Дьорд Баконди, съветник на унгарския премиер Виктор Орбан по въпросите на сигурността, заяви, че крайната дестинация на белгийката и французойката била Сирия.

Двете жени планирали да се присъединят към екстремистки фракции, свързани с джихадистката групировка "Ислямска държава", каза говорителят на правителството Золтан Ковач.

Унгария бе на главния транзитен път за стотиците хиляди мигранти, които дойдоха в Европа през 2015 г., отбелязва Ройтерс. Страната построи огради по южната си граница със Сърбия и Хърватия и въведе полицейски и военни патрули, за да предотврати незаконното влизане на нейна територия.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Нетолерантен

преди 7 години

Щяли да се бият ,да бе да! Отиват там да стават жени на онея перковци и да раждат деца от който ги хване. После ислямът бил религия на морала

6

Анонимен

преди 7 години

Французойката и белгийката кое поколение са?

5

Бай Махмуд

преди 7 години

Французойката и белгийката от нашите ли са? Нещо така имена да напишете?

fallback