Снимка: Reuters, архив
fallback

Бойци на Ислямска държава все по-рядко успяват да атакуват с камиони бомби иракските военни в Мосул, което по оценка на Пентагона е знак за растящите трудности, които срещат джихадистите, предаде Франс прес.

"Все по-рядко се извършват нападения с камиони бомби", каза говорителят Джеф Дейвис. Освен това в редиците на джихадистите зачестява дезертьорството - те напускат постовете си и се опитват да избягат, което е знак, че очакват да претърпят скорошно поражение, продължи той. Според Джеф Дейвис местните жители много бързо се обръщат срещу джихадистите и помагат за залавянето им.

Иракски военни са на мнение, че ще превземат напълно източната част на втория по големина иракски град до няколко дни и след това ще настъпят към западен Мосул, на запад от река Тигър, където са се окопали бойци на Ислямска държава.

Говорителят каза, че от началото на операциите на иракската армия в Мосул от средата на октомври са унищожени 134 камиона бомби на Ислямска държава.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

"..местните жители много бързо се обръщат срещу джихадистите и помагат за залавянето им." Те местните винаги са отзивчиви и добронамерени, лицемерни и подли. Винаги с който е наблизо. Типично за мохамеданите..

4

Циник до 2

преди 7 години

Ъхъ .....***....написах си 12 плюса!Отворко

3

xaxaxa

преди 7 години

До няколко дни , а като започваха казаха ,че за няколко дни ще приключат с превземането на целия град

fallback