Снимка: БТА
fallback

Осем станаха жертвите на леденото време в Италия, предаде Асошиейтед прес. Сред тях има и двама бездомници, единият от които бе намерен мъртъв в мазето на необитаема сграда в Милано, а друг почина на улица, минаваща покрай река Арно във Флоренция.

Температурите паднаха до минус 25 градуса по Целзий в Полша и Чехия, отнемайки живота на най-малко 12 души за два дни, съобщиха днес властите, цитирани от ДПА.

Девет души загинаха в Полша, информира правителството, с което броят на смъртните случаи от ноември се е увеличил до 55. Най-малко още 24 души са починали от отравяне с въглероден моноксид от началото на отоплителния сезон в Полша, основно заради вдишване на токсичен газ от въглищни пещи.

В Чехия трима души загинаха заради ледовитото време, според днешна информация на чешката агенция ЧТК, която цитира представители на спасителните служби. Двама бездомници са починали в столицата Прага.

Според чешките метеоролози най-ниска температура - минус 34,6 градуса по Целзий - е измерена в Бохемската гора (Сумава), на границата с Германия.

Междувременно пет нови огнища на птичи грип бяха открити в птицеферми в Чехия, включително предградията на столицата - Прага-изток, предаде ТАСС. Чешкото радио съобщи, че ветеринари унищожават домашни птици, за да овладеят епидемията, съобщава БТА.

В Украйна петима души са загинали и 45 са получили наранявания в различна степен през последното денонощие поради хлъзгави пътища и лошо време, съобщи днес пресслужбата на Националната полиция, цитирана от ТАСС. Най-малко 35 населени места са без ток, по данни на украинската Държавна служба за извънредни ситуации.

В Западна Германия студът и заледяванията станаха причина за множество пътни инциденти. В Хамбург пожарникари бяха извикани да оказват помощ в 415 инцидента, свързани с мразовитото време.

Хората в Германия бяха призовани да не излизат заради студа. На места заради влошените метеорологични условия беше преустановено движението на обществения транспорт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

късата памет

преди 7 години

Интересно под тази статия защо не е пълно с коментари които да ни обяснят кой е виновен. Значи излиза, че ако е в Германия властите са много прави като спрат транспорта, обаче ако е тука - не може. Ако в Италия починат 8 души от студ, виновна е природата, ако тука някоя кола закъса на магистралата са виновни всички във властта до 9то коляно и това е голяма драма и е във всички новини дни наред. Аман от ***

4

Млад дядо

преди 7 години

Другарке Нинова,къде си ?! Оти не се наежиш и да оплюеш пак Бойко Борисов?! А че той е вимовен,ами как ?! Ако Бойко ти е малък "залък" прибави към него и президенто - току виз си се наяла най-сетне с глупостите си!

3

Анонимен

преди 7 години

"Хората в Германия бяха призовани да не излизат заради студа. На места заради влошените метеорологични условия беше преустановено движението на обществения транспорт." Тука като призоваха за същото нещо едва ли не обявиха властите че са виновни за нов ледников период. Срещу природата се не рита. Като не сте подготвени за студено време ще си стоите вкъщи!

fallback