Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Руската компания "Газпром" съобщи днес, че дневните доставки на природен газ за страните извън бившия СССР са достигнали рекордно високи стойности заради студеното време в Европа, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На 6 януари Газпром е изпомпал 615,5 милиона кубични метра газ за европейските държави, подобрявайки предишния си рекорд от 5 януари с близо 1 милион кубични метра.

"Достигнахме напълно ново равнище на износа в условия на застудяване, по-ниски обеми на добив в Европа и по-високо търсене на газ на енергийния пазар", заяви ръководителят на компанията Алексей Милер.

"Газпром" осигурява около една трета от синьото гориво в ЕС, а силното нарастване на търсенето на Стария континент напоследък е тласнало доставките по газопровода "Северен поток" до исторически максимум от 165,2 милиона кубични метра през последните няколко дни спрямо 160,75 милиона кубични метра на 1 януари, сочат данни на компанията. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен

преди 7 години

До 1912 "!!!!!Ряпата се фукаше че ги е спрял еднолично сега в затвора да си оттработи!!!"Крайно време е - в затвора отдавна го искат

112

Анонимен

преди 7 години

До Реален свят - Алиса аааа Алиса аааа

111

Ройтерс:)

преди 7 години

Веднага САНКЦИИ забрана на еврогейците да ползват газзззз.

fallback