Снимка: БТА
fallback

При атаката в Измир, при която кола бомба се взриви близо до съдебната палата в турския град, са загинали полицай и служител на съда. Ранени са най-малко 10 души, съобщи Си Ен Ен Тюрк.

Oще по темата

Терористите са били въоръжени с автомати "Калашников" и гранати, пише БНР.

Първоначалните данни сочат, че извършителите са от кюрдската работническа партия ПКК. Това заяви губернаторът на Измир и описа как се е стигнало до атаката - полицията е спряла за проверка кола пред сградата на съда, след което е започнал конфликт.

При сблъсъка терористите са детонирали кола бомбата, докато се опитвали да избягат. Двама от заподозрените извършители са били убити. Издирва се третият им съучастник.

Губернаторът на Измир допълни още, че втора кола, за която се смята, че е била на виновните за атентата, е била унищожена чрез контролирана експлозия.

Турският вицепремиер Вейси Кайнак съобщи, че на базата на намерените оръжия може да се заключи, че е била планирана много по-голяма атака, и допълни, че подобни деяния няма да спрат Турция от военното й участие в Сирия и Ирак.

Атаката идва по-малко от седмица след въоръженото нападение в нощен клуб в Истанбул на Нова година, при което мъж отне живота на 39 души. Отговорност тогава пое "Ислямска държава", а извършителят все още се издирва.

Вчера полицията в Измир задържа 20 души по подозрения, че са терористи от "Ислямска държава" и са свързани с атаката отпреди дни в Истанбул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

POROBITEL

преди 7 години

GAY BANYOVCITE SPECIQLISTI PO VSI4KO AMA VSE O6TE NE OTGATNAHA ZA6TO KO4INATA IM SMARDI NA L..NA :)))))

12

Анонимен

преди 7 години

Вие наистина ли си мислите, че тия "атентати" се правят от ПКК и т.нар. "гюленисти"?Още древните римляни са си задавали при такива трагедии въпроса "cui bono" (кой печели). Малко е тъжно, че вярвате на всичко, дето ви каже султана. Ама не сте виновни вие, че сте толкова 8-битови в главите. Както казваше баба ми, така ви е създал господ.

11

Анонимен

преди 7 години

ПКК и ИДИЛ на практика са едно и също! Няма значение, че са отделни и различни организации. Така или иначе и двете са терористични организации. А терориста си е терорист!Още ли има някой, който да ми хвали кюрдите?

fallback