Снимка: Twitter
fallback

Любов по време на холера е написал Габриел Гарсия Маркес. Но любов по време на бежанска криза? Има ли такова нещо въобще?

Отговорът е - да. Историята на Нура и Боби обединява двете страни на бежанската криза - граничарите и търсещите убежище.

20-годишната иракчанка била на македонската граница, но била с висока температура и имала нужда от медицинска помощ. Упътил я един от англоговорящите граничари - Боби Додевски.

Така започва тяхната любовна история - на браздата, на македонската граница.

"Виждам много, много момичета... Но видях нещо особено в очите на Нура и си казах: Това е!", разказва Додевски пред Би Би Си.

Колежка на македонеца забелязала колко привързан бил той към младата бежанка, пише "Independent". Обяснявала му, че младата иракчанка му е "откраднала разума", докато той работи.

Междувременно младата Нура получила медицинска помощ от Червения кръст и била настанена в лагера "Табановче" край сръбската граница със семейството си, които се били запътили към Германия.

Само че докато чакали тя започнала да помага на Червения кръст и така можела да прекарва повече време с Боби, а и да се опознаят. Постепенно почнали да прекарват повече и повече време заедно.

Пред Франс прес Нура разказва, че я впечатлило как Боби се закача с децата на мигрантите, в контраст със студеното отношение на повечето му колеги.

Македония се отнася с бежанците с твърда ръка и властите не пестяха сили в разправии с мигрантите, включително и използване на сълзотворен газ.

Нура обаче е получила само хубаво отношение от Боби. През април той я извел на ресторант и там я помолил да стане негова съпруга. И му се наложило да повтори 10 пъти предложението си, защото тя си мислела, че това е шега. И така през юли в Куманово православният Боби и кюрдската мюсюлманка Нура станали семейство.

Сега живеят заедно в дома на Боби, заедно с трите му деца от предните му бракове. А след няколко месеца към тях ще се присъедини и нов член на семейството - собственото им дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 7 години

a ima dostra krasivi kurdki s biala koja i cherni kosi mnogo ima podobni na balgarki

40

до злобеещите

преди 7 години

Вместо да плямпате хули и цинизми, по-добре прочетете "Любов по време на холера" на Маркес. Пък може и да ви стане топличко на бедните душици....

39

дедо

преди 7 години

Боби ще облагороди македонската нация със тази чуждоземна булка.Абе пратете нещо такованка и на дедо да се облаже.И все пак си мисля,не,неееее почти съм убеден че тази булка много бърже ще стопи лагерите на балкатскиот Боби.

fallback