Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че нападението в нощния клуб "Рейна" в Истанбул цели да настрои турците един срещу друг и да задълбочи линиите на разделение, но подчерта, че страната няма да падне в този капан, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Ердоган направи този коментар в реч, излъчена на живо от Анкара. Това е първото му публично изявление пред нацията след нападението в нощния клуб в новогодишната нощ, отнело живота на 39 души. "Ислямска държава" пое отговорност за терористичния акт, чийто извършител все още не е заловен.

Отговаряйки на обвинения в миналото, че Турция е оказвала подкрепа на ИД, Ердоган заяви, че "да се представя страната, която е начело на най-голямата битка срещу ДАЕШ /"Ислямска държава"/, като подкрепяща тероризма, е това, което иска терористичната организация".

Ердоган изтъкна, че "в Турция начинът на живот на нито един човек не е заплашен. "Тези, които твърдят това, трябва да го докажат. Мой дълг е да защитавам правата на всеки един", подчерта президентът.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase