Снимка: Twittter

Гражданинът на Киргизстан Яхе Машрапов, който по данни на турските медии вероятно е причастен към нападението в нощен клуб в Истанбул, заяви, че няма никакво отношение към терористичния акт, предаде агенция АКИpress.

По-рано медии съобщиха, че 28-годишният гражданин на Киргизстан Машрапов е заподозрян за извършването на терористичния акт. В социалните мрежи се появи снимка на неговия паспорт.

По информация на АКИpress Машрапов е пристигнал на 3 януари от Турция на летището в Бишкек – столицата на Киргизстан и вече е разпитан от служителите на Държавния комитет по национална сигурност на страната.

Още по темата

Машрапов е обяснил, че на 1 януари бил пристигнал от Бишкек в Истанбул по въпроси, свързани с търговия, но при връщането бил свален от самолета от служители на турските правоохранителни органи.

"Те ме разпитваха един час. Поради това полетът за Бишкек беше забавен с един час. Обясниха, че ме разпитват във връзка с терористичния акт в новогодишната нощ, казаха, че външно малко приличам на престъпника от снимката, поискаха извинения и ме качиха в самолета", цитира агенцията думите на Машрапов.

Той каза, че на 31 декември все още е бил в Бишкек и следователно не може да е причастен към терористичния акт.

Машрапов заяви също така, че не знае по какъв начин снимка на неговия паспорт се е появила в интернет, пише РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase