Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Барак Обама нареди да бъдат наложени санкции на Русия в отговор на "агресивния тормоз срещу американски длъжностни лица и кибероперациите" на руското правителство по време на президентските избори в САЩ, предаде ДПА.

Държавният департамент обяви за персона нон грата 35 "служители на руското разузнаване", които в рамките на 72 часа трябва да напуснат САЩ със семействата си. Официално те са дипломати от руското посолство във Вашингтон и консулството в Сан Франциско, отбеляза Ройтерс, като се позова на официален американски източник.

Освен това ще бъдат затворени два руски обекта в щатите Ню Йорк и Мериленд, които са използвани от руски представители с цел събиране на разузнавателна информация.

В комюнике на Белия дом се съобщава за въвеждане на санкции срещу девет юридически и физически лица, включително две руски разузнавателни агенции и три компании, които са предоставили материална подкрепа за кибероперациите на една от разузнавателните служби.

Официален източник съобщи за Ройтерс, че мярката с експулсирането на руските дипломати е в отговор на налаган от Русия "тормоз върху американски дипломати".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

вън от България

преди 7 години

и ние трябва да ги прогоним че утре ще почнат да анексират българска територия

194

БГ

преди 7 години

Истината е, че каквото и да прави Обамба, той и дресьорите ми загубиха Втората студена война.

193

РУССИЯ

преди 7 години

Тоя пък и той кой беше?

fallback