Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Москва се опитва по най-различни начини да дестабилизира ситуацията в ЕС, заявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

По думите му има много признаци за това, че Русия финансира антиевропейски партии и медии в България и други страни от Европа и по този начин се стреми да подкопае ЕС отвътре.

Плевнелиев смята, че в момента Русия преследва същата цел, каквото си е поставял навремето СССР - отслабване на Европа и разпространяване на съмнения по повод ценностите на демокрацията и върховенството на правото.

Според българския президент хората в ЕС трябва да знаят какво се случва и към какво е насочена руската пропаганда.

Представители на Запада не за първи път обвиняват Русия за агресивна политика спрямо Европа и опити да повлияе върху ситуацията в региона, коментира РИА Новости по повод заявеното от Плевнелиев.

Руската агенция обаче припомня, че още през лятото руският президент Владимир Путин заяви, че ръстът на популярността на националистическите движения в Европа изобщо не е свързан с Русия.

На пресконференция Путин посочи, че той е предупреждавал още преди 10 години за ръст на популярността на подобни движения и партии, ако Европа не промени политиката си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

682

Анонимен

преди 7 години

Злина срещу България за сметка на Европа, не е поставен да слушаме неговото лично мнение ...

681

Анонимен

преди 7 години

Това, което се случва в Европа е в резултат на изпечения консерватизъм на оядени чиновници, които участват със САЩ за колонизирането й.Поредната американска война, предизвикан бежански поток заля Европа.Предизвикана африканската революция.Циничното търговско споразумение, което трябва да си кьорав или да го искаш, да виждаш какви са целите му.Наш боко подписа.Не е Русия виновна - тя се пази, за това е лоша!

680

УЖАС!

преди 7 години

ДАНО ДА Е ПОСЛЕДНОТО ПРОСТАШКО ГОВОРЕНЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК /дори името и длъжноста му немога да изрека/

fallback