Снимка: Reuters, архив

Лекарски съвет спасил прочутия руски певец и депутат Йосиф Кобзон от сигурна смърт в черния Ту-154. Самолетът с 92 души на борда падна в Черно море на 25 декември. В него пътуваше легендарният военен авсамбъл "Александров", който трябваше да изнесе концерт пред руските войници в Сирия. 

"Личният лекар ме посъветва да не пренебрегвам здравето си и да не пътувам за Латакия", сподели Кобзон пред "Стандарт".

Още по темата
Той бил помолен да лети за  Сирия с ансамбъла лично от своя дългогодишен приятел Валерий Халилов, ръководител на "Александров". Но концертът съвпадал с пътуване на Кобзон във връзка с негово поддържащо лечение.

"Няма проблем, следващия път ще излетим заедно!", казал Кобзон на Халилов. "Виждате ли как се преобърна този следващ път....", с болка и мъка каза Йосиф Кобзон.

Италианският певец Тото Кутуньо също разкри, че се е разминал на косъм със смъртта, тъй като и той можел да бъде на 25 декември в катастрофиралия руски самолет. За това разказа самият музикант в профила си във Facebook, пише "24 часа".

"Новината за самолета, паднал в морето до Сочи, ме разтърси. На борда беше хорът на Червената армия. С тях съм преживял незабравими моменти както в Русия, така и на Фестивала в Сан Ремо през 2013 г. Бяхме станали големи приятели и имахме проекти и за бъдещето... В действителност преди месец се свързаха с мен за същия концерт с тях за края на годината за руските военни части в Сирия. За жалост и ЗА КЪСМЕТ отказах, защото имах друг ангажимент. Съдбата пожела сега да съм тук и да ви разкажа за това. Слава Богу...", написа Тото Кутуньо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase