Снимка: архив Reuters

Стотици бежанци вероятно са се завърнали и сега се укриват в тайни убежища в Кале, където чакат с надежда да успеят да избягат във Великобритания, съобщи британският "Индипендънт".

Още по темата

В ненаселените части на северния регион Кале има поне 6 неофициални убежища, съобщава още изданието. Предполага се, че в последните седмици броят на тези убежища е нарастнал сериозно.

Новината за повторното заселване на мигранти в "Джунглата" идва едва два месеца след като лагерът беше разрушен и стотици бежанци отново останаха без подслон.

Смята се, че в момента има около 130 мигранти, които преди това също са били обитатели на "Джунглата" и след разрушаването й са били преместени в приемни центрове из Франция. Повечето от тях са непридружени деца, на които е отказан бежански статут.

В лагера в Кале живееха според различни оценки между 6000 и 8000 мигранти, които искат да отидат от Франция във Великобритания. През двата дни на неговото премахване близо половината от тях бяха разселени в центрове за прием из цяла Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase