Снимка: FOCUS.de

Властите в Германия ще започнат операция в провинция Северен Рейн-Вестфалия, свързана с разследването за атаката срещу коледния базар в Берлин, предадоха германски медии.

По-рано днес германската полиция разкри, че издирва тунизиец във връзка с нападението от понеделник вечерта в Берлин, когато ТИР се вряза в центъра на германската столица и уби 12 души.

Още по темата

По все още непотвърдени данни терористът се казва Анис А. Той разполагал с няколко фалшиви паспорта, а възрастта му е между 21 и 23 години, посочва германското издание "FOCUS".

Вчера властите задържаха 23-годишният пакистанец Навед Б., който даде подробни показания и отрече участие в атентата. Полицията по-късно обясни, че пакистанецът е освободен, тъй като убитият в камиона поляк се е борил за живота си, а пакистанецът няма никакви следи от борба.

До разкриването на самоличността на тунизиеца се стигна след претърсване на ТИР-а, където беше намерен документ за самоличност, най-вероятно разрешително за пребиваване. В намерения документ пише, че Анис А. е роден 1992 г.

Мъжът е обявен за издирване в цяла Германия. Спoред "Allgemeine Zeitung" той е разполагал с няколко фалшиви самоличности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase