Снимка: БТА
fallback

България засили охраната по границата с Турция след вчерашния атентат в Анкара, обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова. 

Заради терора в Берлин и убийството в Турция властта се събира на заседание, за да прецени дали се налага въвеждането на мерки за сигурност у нас и какви.

Oще по темата

"Още вчера сме засилили охраната на границата с Турция на по-висока спепен на бдителност за органите", каза Бъчварова. Тя съобщи, че може мерките да бъдят засилени и по дипломатически път. 

"На заседание на щаба, който имаме със службите и военно министерство, ще преценим дали има нужда от спешни мерки заради това, което виждаме в Германия и Турция", каза вътрешният министър в оставка. 

Тя обясни, че не може да каже дали според нея се налага засилена охрана в страната ни, защото няма цялата информация.

"Когато съберем информацията от всички възможни източници, с които държавата разполага, ще преценим", каза тя.

Бъчварова не можа да коментира информация, че група бежанки с деца са били оставени свободно в столичния район "Люлин" в близост до 9 РПУ. Тя обаче обеща да провери информацията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 7 години

Бдителност за органите", каза Бъчварова.................. Разбрахте ли нещо щото аз не. Какви органи каква бдителност? Значи според това което разбирам трябва да си пазите органите. Но кои по точно шипченката не уточнява. Те органите се делят на много групи *** шипченката. Да не става въпрос за полови органи? Щото ако са ние си ги пазиме и без твойто напомняне!

27

pin4o

преди 7 години

mislete de nali zatova vi plashtame - no i samo sas mislene ne stava triabva i deistvia i xora da se angazirat

26

Анонимен

преди 7 години

тая в оставка взе да го раздава АКТИВНО ? интересно до сега къде беше ?

fallback