Снимка: Reuters
fallback

"Ислямска държава" пое отговорността за терора в Берлин снощи.

ИДИЛ е извършил атаката срещу традиционния коледен базар във федералната столица на Германия в понеделник, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

"Воин на "Ислямска държава" извърши операцията в Берлин в отговор на призивите гражданите на страните от коалицията да станат мишени", се казва в съобщение, разпространено от свързаната с джихадистите информационна агенция Amaq.

При нападението в Берлин загинаха 12 души, а около 50 други бяха ранени, като състоянието на някои от тях лекарите определят като много сериозно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Пешо*

преди 7 години

На ИД явно им е бавен нета, щом чак вчера са научили за камиона.Ако съвсем им го спрат, как ще знаят за какво да поемат отговорност? Завалиите....

20

Мишо

преди 7 години

До БатоКакво не ти харесва истината?Относно случката в Германия, нищо изненадващо.Меркел, оставка!

19

Анонимен

преди 7 години

"Какво е това плюскане пиене на бира по време на Коледните ПОСТИ?"Бе човек, тия пости са измислени преди хиляди години, защото пречистването на организма се отразява добре на здравето. Днес хората се събират да ядат, за да са заедно и да има празнична атмосфера, а на диета са след това. Рамаданът тая година се падна през юли и един фанатик в Германия си освободи детето от курс по плуване, за да не глътне ВОДА и да наруши поста преди залеза на слънцето. Това ли искаш?

fallback