Снимка: Reuters, архив
fallback

Премиерът на Австралия Малкълм Търнбул поднови призива си за република, но едва след смъртта на кралица Елизабет II. Това той направи при представянето на пътна карта за отделянето от британската монархия, предаде AFP, цитирана от Фокус.

Търнбул – непоклатим републиканец, ръководил процеса преди провалилия се референдум през 1999 г. – каза, че подкрепата му за идеята за държавността в Австралия е от чист патриотизъм.

"Каузата на Австралийското републиканско движение (ARM) е кауза за Австралия", каза той в обръщение към ARM.

"Ние не омаловажаваме патриотизма на тези, които имат друга гледна точка, но ние нямаме други мотиви, други причини освен любовта към страната си", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

GENERAL GADORIAN

преди 7 години

До УМЕН ГУЩЕРсъжелявам че ти си учил в някакви молове и шопинг центрове, но при мен Target-а се намира в съседния квартал, мола от където си купувам маркови маратонки. Теб ти личи че образованието ти е от весниците, но аз не познавам никакви Наковци и подобни Марсианци нито имам общо. Аз съм от София където съм учил и диплома ми от университета е степен магистър ИТ и не съм останал с впечатление да има трудности при наемането ми нито някой да ми е подбивал заплатата когато бях в БГ преди години

21

Анонимен

преди 7 години

Нищо чудно премиера Търнбул да се спомине преди кралицата .

20

GENERAL GADORIAN

преди 7 години

До УМЕН ГУЩЕРизмислиците ти дори няма да ги коментирам ти си някакъв ши3офреник на свободна шайба.. само ме разсмя от сърце. Ти да не пишеш от това село? И ако ме познаваше щеше да знаеш че часовници не нося. Само когато се гмуркам по необходимост трябва да нося. Когато ти разказвам за Новия свят ти все гледаш часовника ми или телефона ми. По развито култура сме от теб. Колумб като говорил на индианците а те само гледали манистата закачени на кръста му, за тях това било символ на благосъстояние

fallback