Илон Мъск, изпълнителен директор на Tesla. Източник: Reuters
fallback

Илон Мъск се е присъединил към консултативния съвет на Доналд Тръмп, въпреки че по време на кампанията му за президент на САЩ той сподели, че "не е правилният човек за поста", съобщава The Independent.

Екипът на новоизбраният президент на САЩ обяви назначаването на изпълнителния директор на Telsa, Space X и Solar City заедно с Травис Каланик, изпълнителния директор на Uber, който също се присъединява като съветник.

Включването на Мъск е малка победа за екипа на Тръмп, тъй като той предупреждаваше, че изборите не са "най-добрия момент в демокрацията на САЩ като цяло".

Той не се притесняваше как възходът на милиардера Тръмп към Белия дом ще повлияе на Tesla, но все пак споделяше, че политиките за опазването на околната среда на другия кандидат - Хилари Клинтън, са правилните. Също така, сред изказванията му са и думите, че "Тръмп не изглежда като образ, който би стоял добре на Щатите".

Днес Мъск и още ключови фигури от Силициевата долина се срещат с Тръмп, за да обсъдят какви планове има неговата администрация и как те ще се отразят на технологичните компании.

Другото попълнение, Каланик, също идва с лека ирония. Той се шегуваше, че при избор на Тръмп за президент на САЩ, веднага би се преместил да живее в Китай. Шефът на Uber няма да присъства на въпросната среща, тъй като е възпрепятстван от пътувания, казват от екипа на Тръмп.

Водещи фигури като Тим Кук, изпълнителен директор на Apple, и Шерил Сандберг, главен оперативен директор на Facebook, са сред имената, които присъстват на срещата в Trump Towers в Ню Йорк.

Една от темите, които ще се обсъждат на срещата, най-вероятно ще е идеята на Тръмп да се направи регистър на мюсюлманските граждани в САЩ. Над 580 души от технологични компании, включително Twitter и Google, се подписаха под отворено писмо, с което застават твърдо против тази идея, която беше обсъждана още по време на президентската кампания.

Ето и видеото, в което Мъск се изказва против Тръмп: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Алекс

преди 7 години

хохохо, Мистър Мъск не е толкова почтен колкото се надява да изглежда. Мда когато има мармалад днес, мармалада утре няма стойност. :)

8

Анонимен

преди 7 години

Ми естествено, не очаквайте от Тръмп да прави екип от политолози и социолози. На хората и без това им е до гуша от тях!

7

Георги

преди 7 години

Доколкото съм запознат и Тесла и Юбер към момента работят на загуба, разчитайки на набрани средства от продажба на акции. Като технологични компании са набрали огромен капитал и все още се изхранват от него.

fallback