Владимир Путин и Рекс Тилърсън. Снимка: архив, Reuters
fallback

Руският външен министър Сергей Лавров нарече предложения за поста държавен секретар на САЩ шеф на петролната корпорация ExxonMobil Рекс Тилърсън "прагматичен човек", който ще спомага за развитието на руско-американското сътрудничество.

"Не смятам, че имам право да коментирам решение, което смята да вземе новоизбраният президент на САЩ, - каза Лавров на пресконференция. - Мисля, че и президентът Тръмп, и новият бъдещ държавен секретар не са били противници на развитието на нашето взаимодействие, даже напротив - това са прагматични хора. Разчитаме, че този прагматизъм ще бъде добра основа за изграждане на взаимноизгодно сътрудничество с оглед на руско-американското взаимодействие и решаването на международните проблеми".

Oще по темата

Доналд Тръмп обяви, че е избрал Рекс Тилърсън за държавен секретар в своята администрация, която ще встъпи в длъжност на 20 януари догодина.

Положително за Тилърсън се отзова и външнополитическият съветник на Кремъл Юрий Ушаков. "Той активно е подпомагал бизнес сътрудничеството и е познат на всички", отбеляза Ушаков пред журналисти.

Запитан дали ако Тилърсън стане държавен секретар, това ще подобри руско-американските отношения, Ушаков каза: "Ние искаме да преодолеем кризата в нашите отношения, която не удовлетворява нито руската, нито американската страна".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 години

EI PLEVN ALIEV KOGA SHE IZNESE PAK NIAKOI ANTIRUSKI BRIFING

9

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 11Вах, вах, вах......твоето, "друже", си е направо клиника!!!!!!! Препоръчвам ти телефон 112, звъни, да те свържат направо с психиатрията!!!!

8

Анонимен

преди 7 години

Журналята са царе на внушенията!Никой не забеляза думичката бивш,!Пак смесвате бизнеса с политиката!

fallback