Снимка: Тайм
fallback

Редакцията на американското списание "Тайм" определи новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп за Личност на годината, предаде Асошиейтед прес.

"Това е голяма чест и означава много за мен", коментира Тръмп в телефонно интервю за Ен Би Си.

Главният редактор на списанието Нанси Гибс съобщи, че Хилари Клинтън е на второ място, а на трето са "Хакерите", които са "нова държавно финансирана киберзаплаха за сигурността и които се опитаха да повлияят на американските избори и да ги делегитимират".

"Кога друг път сме били свидетели как една единствена личност не зачита никакви очаквания, руши правилата и нарушава нормите, побеждава не една, а две политически партии по пътя към победата в избори, в които влиза с шансове 100 към 1", коментира Гибс, цитирана от БТА. Гибс обясни, че титлата се дава на личност, която е оказала огромно влияние върху събитията независимо дали за добро или за лошо.

На корицата на списанието днес се чете: "Доналд Тръмп: президент на Разединените американски щати" и е поместена снимка на новоизбрания президент в частната му резиденция в Тръмп тауър.

По повод "Разединените американски щати" в интервюто за Ен Би Си Тръмп заяви, че не той е разединил САЩ. "Ние смятаме да ги обединим отново и да имаме страна, която е напълно излекувана", обеща той.

Място в списъка намериха и руският президент Владимир Путин, бившият лидер на британската партия ЮКИП и основен поддръжник на Brexit - Найджъл Фараж, турският държавен глава Реджеп Ердоган, основателят на Facebook Марк Зукърбърг.

В понеделник бяха съобщени резултатите от гласуването на читателите на списанието за Личност на годината, които бяха предпочели индийския премиер Нарендра Моди, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Тръмп е велик

преди 7 години

А хулителите му са *** и врагове народни и човешки

16

Анонимен

преди 7 години

АНТИСТИСТЕМНИТЕ КРАДЛИВИ ЕВРЕЧИ ПРОТИВ ТРЪМП ВРЕЧАТ

15

Анонимен

преди 7 години

обама получи незаслужено нобел за мир в началото на мандата,а след това направи 10 войни и създаде най ужасните терористични групировки.сега се започва с трумп; преди мандата почести а след това войни ,престъпници и ред други простотии.това е американската демонокрация

fallback