Снимка: БТА
fallback

Избирателната активност на референдума за конституционната реформа в Италия към 19:00 часа местно време (20:00 часа българско време) е достигнала близо 58 процента, предаде ТАСС. Това сочат цифрите след обработка на данните от избирателните секции в близо 8000 града, съобщава министерството на вътрешните работи, което изпълнява ролята на избирателна комисия.

Oще по темата

Най-активно гласуват гражданите в северните райони на страната, отбелязва агенция АНСА. Активността е много по-висока спрямо предишните избори, когато през юни италианците гласуваха за общински власти.

Интересът на избирателите се обяснява отчасти с напрегната кампания преди референдума и с факта, че резултатът от вота може да определи бъдещето на правителството на Матео Ренци.

За действителност на референдума не се изисква определен кворум и резултатите ще бъдат зачетени независимо от избирателната активност, уточнява ТАСС.  (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Xexe

преди 7 години

Нормално Италия не е немска провинция като Австрия.Във Франция ще избират между крайно десен и десен и така!Левичарските *** ще издъхват в адски мъки или ритани в главата от скинарски обувки или ще им режат главата ислямски ятагани!О колко жалко е да си левак!

11

sa

преди 7 години

За тези дето нямате западни паспорти ще дойде ето това - опашки за визи пред западните посолства.Щото в матушката ви още никой не е избягал.

10

Анонимен

преди 7 години

Италия каза ,,Не"!!! Да видим какво ще последва след оставката на Ренци! Дано по-скоро дойде края на евроатланическия краварник!

fallback