Снимка: кадър YouTube
fallback

Жените в Мароко реагираха с ужас, след като в предаване по национална телевизия показаха как могат да използват грим, за да прикрият следите от домашно насилие, предаде "Гардиън".

В част от всекидневното предаване "Сабахият" по Канал 2М беше показана усмихната гримьорка, показваща как да бъдат маскирани следите от побой, върху жена с лице гримирано да изглежда подуто и със синини по него.

"Надяваме се тези съвети за красота да ви помогнат да продължите със своето ежедневие", каза водещата на края, цитирана от "Фокус".

Излъчването е станало два дни преди Международния ден за прекратяване насилието над жени. Реакцията била незабавна и гневна. Петиция, подписана от стотици жени, призовава за извинения и наказание за медията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Проблемът с Корана

преди 7 години

Сура 4, аят 34:Аллах е определил едните да са пред другите, мъжете стоят над жените. А онези (жени) от чието непокорство се страхувате увещавайте. Ако продължават (да са вироглави) УДРЯЙТЕ!Всеки който чете и пише тук има интернет, който не ми вярва да си намери сам сура 4, аят 34. Има още много текстове в корана как "правоверните" да си бият жените, но не ми се търси сега. Да му мислят офцете, които са си взели камилар за съпруг. Колкото пари и коли да има, все ще ги бие, защото така е науч

32

Анонимен

преди 7 години

В Мароко трябва да пропагандират независимо правосъдие,спазване на основните човешки права и строги наказания за насилие над жени.

31

Анонимен

преди 7 години

Или може просто да си сложат едно фередже отгоре...

fallback