Снимка: архив Reuters
fallback

Деца, които не са ваксинирани, няма да бъдат допускани в детски градини в северния италиански регион Емилия-Романя, съобщава италианското издание на The Local, позовавайки се на решение на местния съвет от сряда.

Президентът на региона Стефано Боначи заяви, че законът е въведен "за предпазване на общественото здраве, на нашата общност и в частност на най-слабите деца, които поради здравословни причини не могат да бъдат ваксинирани и по този начин са изложени на зараза".

Тази група деца ще бъде освободена от задължителните ваксинации. Законът, приет с 27 гласа "За", пет "Против" и 10 "Въздържал се", важи за ваксини срещу дифтерия, детски паралич, туберкулоза и хепатит Б.

Министър-председателят на Италия Матео Ренци изпрати поздравление към Боначи, който е член на оглавяваната от Ренци Демократическа партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 13 коментарАко бях Дявола, щях да те пържа постоянно, заради това изказване!Сега дай дефиниция на ,,неблагоприятно,,Може ли да е различна от смърт, паралич, аутизъм и всичко останало в тази категория?!?!?Изгледай всички журналистически разследвания по темата, както и докумемталния филм ,Изстрели в тъмното, и се коригирай бързо, че ако някой те послуша и пострада... Доста ще те мисли!

12

Анонимен

преди 7 години

Така, дори това да е вярно, имало разболели се деца и т.н., което първо ми изглежда само като някаква пропаганда, второ - от стотиците ми познати не съм виждала и чувала дори и 1 случай, но ок - да речем, че е така. Винаги ще има риск за някого - няма нищо 100% безопастно. На едно дете, на което пак казвам има ВЕРОЯТНОСТ ваксината да влияе неблагоприятно - стотици ще са предпазени от летални болести. Ако не трябва да правим нещата, при които има и минимален шанс от грешка,не трябва да живеем :)

11

Дилема

преди 7 години

99.9 % учените и здравните организации казват, че ваксините са безопасни ! Само че някой от "докторите" от БГ мама и хората вярващи на всяка глупост в "фейса" твърдят обратното.Мн съм объркан на кога да вярвам ??

fallback