Снимка: Reuters
fallback

Най-малко 90 души загинаха, а над 150 са ранени при дерайлиране на влак в Северна Индия, съобщи полицията в щата Утар Прадеш.

"Открихме досега 90 тела на мястото на катастрофата", каза полицейски говорител и добави, че се очаква броят жертвите да се увеличи.

Влакът дерайлирал близо до град Канпур рано тази сутрин, когато повечето пътници спели, посочва АФП. Част от вагоните са смачкани.

Най-малко 14 вагона са излезли от релсите по жп трасето на експреса между Патна и Индор.

Провежда се операция за спасяване на оцелели, но се очаква броят на жертвите да расте, предупредиха службите за спешна помощ.

Индийският министър на железопътния транспорт каза, че причината за трагедията за момента е неизвестна, пише БТА.

Железопътните катастрофи в Индия са често явление заради остарялата и амортизираната техника. Ежедневно от услугите на този вид транспорт в страната се ползват над 23 милиона души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Каито са виждали влаковете на индииците знаят че има пътници и по покривите на вагоните! Релсовият път им е като дунавски вълни и нищо чудно че влака е дерайлирал! Такива влакове има също и в пакистан и афганистан. Преди да се качите на такива влакове си направете застраховка живот за 1 000 000 долара и роднините ви ще останат доволни!

1

Анонимен

преди 7 години

ердухан свали ли знамената наполовина

fallback